Producători

Gongora Aparatura Medicala

Buletin de știri

Flux RSS Medical

Nu sunt adăugate fluxuri RSS

Fizioterapie

Nu există produse în cadrul acestei categorii
Fizioterapie

Contact vanzari@gongoramedical.ro tel 0770 834 962

Fizioterapia


Fizioterapia este stiinta ce studiaza mecanismele de actiune ale factorilor fizici, cum sunt masajul, exercitiul fizic, impachetarile, apa, lumina, caldura, electricitatea si utilizarea acestora cu scop de tratare, recuperare si profilaxie in tratarea afectiunilor organismului uman.

Fizioterapia sau balneo-fizioterapia este disciplina medicala care foloseste agentii fizici naturali sau artificiali în scop terapeutic.
Balneo-fizioterapia ca disciplina medicala terapeutica complexa cuprinde mai multe ramuri: hidroterapia, electroterapia, kineziterapia, climatoterapia, cu o serie de alte discipline derivate, si anume: termoterapia, fototerapia, masajul, balneoterapia, mecano-terapia.

Mai mult

Subcategorii

  • Electromiografia

    Contact vanzari@gongoramedical.ro tel 0770 834 962

     

    Electromiografia (EMG)

    Electromiografia (EMG) este un test folosit pentru inregistrarea activitatii electrice a muschilor. Când muschii sunt activi, acestia produc impulsuri electrice direct proportionale cu nivelul activitatii musculare.
    Electromiografia poate fi recomandată de medicul specialist pentru depistarea activităţii electrice anormale de la nivelul muşchilor, survenite în afecţiuni precum distrofie musculară, inflamaţii musculare, leziuni ale sistemului nervos periferic (manifestate la nivelul mâinilor şi picioarelor), scleroza laterală amiotrofică, miastenia gravis, hernie de disc.

  • Electroterapie

    Contact vanzari@gongoramedical.ro tel 0770 834 962

    Electroterapia


    Electroterapia este o forma de terapie care utilizeaza stimularea electrica pentru a ajuta organismul sa se vindece si sa se recupereze dupa ce a fost vatamat. 
    In general, tratamentul prin stimulare electrica furnizeaza un curent de joasa intensitate, perceput de bolnav sub forma unor pulsatii, care actioneaza asupra muschilor si terminatiilor nervoase. 

  • Laserterapia

    Contact vanzari@gongoramedical.ro tel 0770 834 962

    Terapia cu laser (laserterapia)


    Laserterapia este folosita in foarte multe domenii medicale: in boli interne, chirurgie, traumatologie si ortopedie, boli dermatologice, în obstretica si ginecologie, medicină sportiva, ORL, oftalmologie, stomatologie si nu numai.  
    Terapia cu laser este rapidă şi nu doare. Este o alternativă extrem de “convenabilă” a acupuncturii pentru pacienţii care au teamă de înţepături. Eficienţa laserterapiei este cu mult mai mare dacă aplicaţiile se fac în punctele de acupunctură, aşa cum sunt ele descrise în medicina tradiţională extrem orientală.
    Terapia cu laser rece (denumită și Terapie cu laser de nivel scazut) se referă la o metodă de tratament medical uman și/sau veterinar care este realizată prin intermediul laserului - deci a unei lumini monocromatice și coerente.

  • Terapia cu unde de soc

    Contact vanzari@gongoramedical.ro tel 0770 834 962

    Shockwave terapia sau terapia cu unde de soc

    Shockwave este o noua tehnologie care utilizeaza undele de soc pentru tratamentul durerilor cronice ale sistemului musculo-scheletal.Terapia Shockwave are la baza generarea  unei energii foarte intense intr o perioada foarte scurta de timp (10 milisec), unda de soc strabatand astfel tesuturile cu o viteza mai mare decat viteza sunetului.

  • Ultrasonoterapia

    Contact vanzari@gongoramedical.ro tel 0770 834 962

    Fizioterapia cu ultrasunete (ultrasonoterapia)

     
    Ultrasonoterapia reprezinta aplicarea terapeutica a campului electric de inalta frecventa asupra organismului uman.
    Terapia cu ultrasunete se bazeaza pe utilizarea aparatelor de fizioterapie.
    Principalele efectele fiziologice ale ultrasonoterapiei sunt: analgezic, miorelaxant si hiperemiant sau vasculotrofic. Efectelor fiziologice principale ale ultrasunetelor li se asociaza cele derivate, precum cele fibrolitice si cele antiinflamatorii.
    Terapia cu inalta frecventa, precum ultrasunetele, prezinta domenii de actiune diferite, printre care: ultrasonoterapia, meloterapia, aerosoloterapia, precum si ecografia si utilizarea ultrasunetelor in medicina dentara.

  • Unde scurte

    Contact vanzari@gongoramedical.ro tel 0770 834 962

    Fizioterapia cu unde scurte 

     
    Fizioterapia cu unde scurte este cea mai raspandita procedura din domeniul terapiei (curenti de inalta frecventa) si totodata cea mai veche. La aceasta terapie, caldura se formeaza in interiorul tesuturilor organismului, spre deosebire de alte proceduri terapeutice unde caldura este adusa corpului din mediul extern (bai calde, impachetari, cataplasme calde, bai cu aer cald si cu aburi etc).
     
    Aplicatiile terapeutice cu unde scurte au un efect remanent, adica temperatura corpului ramane ridicata timp de 48-72 de ore dupa procedura.

    Aplicarea terapiei cu unde scurte determina incalzirea tesuturilor prin folosirea de campuri electrice sau magnetice. Undele scurte sunt aplicate folosind metoda în câmp condensator sau metoda în câmp inductor. Sub influenţa câmpului electric de înaltă frecvenţă alternant are loc un proces periodic de schimb de sarcini în ţesuturile tratate, care determină o încălzire uniformă la toate nivelurile regiunilor de ţesut tratate. În modul pulsatil al terapiei cu unde scurte, accentul se pune pe efectul atermic cu îmbunătățirea trofismului şi care se reflectă asupra sistemului vascular. Efectele termice locale sunt predominante în cazul operării continue, ducând la îmbunătățirea metabolismului celular, la reducerea vâscozității fluidelor corporale, la creşterea capacităţii de tensionarea a fibrelor de colagen, la stimularea circulaţiei şi la posibilitatea de tratare a sistemului nervos.


Contactați-ne!

Telefon:0770 834 962

Apelați-ne!

Visit the blog

No post in the blog